Sittstrejk mot idiotreformerna på Södermalmsskolan

Så kom beskedet idag. Den rektor som vägrade ta samtal med oss föräldrar och som, när vi som föräldrakollektiv sökte möte och dialog, inte för att racka ned på henne utan för att vädra vår oro, kan vi fixa detta? Vad är alternativen? näpsigt snäste av oss med orden: Det är inte ni föräldrar som tillsätter lärare.

Nu får sonen nya lärare, inklusive ny mentor, i sju betygsgrundande ämnen inför sista året i grundskolan, inför gymnasievalet. För en parallelklass blir det än värre.

Jag har förståelse för att det behöver pusslas kring föräldraledigheter, vilket är rektorns argument. Än viktigare då att säkerställa att de lärare som vill vara kvar, som barnen älskar, som vi föräldrar älskar, som står för kontinuitet, får vara kvar. Det borde ha varit utgångspunkten för skolans planering. Hur kan vi ordna detta med minsta möjliga oro för eleverna?

Men det är ju inte så dom tänker. Och för barnen blir det bara svek. Klassen har bytt lärare igen och igen. Många har lämnat dem. Denna gång är det ännu värre. Det handlar om en lärare som vill vara kvar, som alla älskar, men som inte fick. Som är behörig. Fatta vad detta gör med våra barn. Dom vill inte gå till skolan. Så har dom startat en Facebookgrupp: Sittstrejk mot idiotreformerna på Södermalmskolan.

Join it, säger jag.

6 comments

  1. Jag säger det igen, och upprepar det med en idiots envishet, att sådan är skolan att barnens bästa inte självklart är i focus. Varför är det så? Säger något om rektors förståelse av sin uppgift, när alla ni som värnat barnens bästa inte ens blir hörda. Som inte menar sig behöva och ha skäll att lyssna till er föräldrar. Som om ni bara trasslar till beslutandet. Även om besluten nu är tagna – som det verkar – så stå på er. Håll fast vid era utgångspunkter och driv frågan vidare. Vi har nog av tappade sugar.

  2. Det är en spännande vecka vi på Södermalmsskolan har framför oss. Det verkar som om ni blir allt fler som engagerar er och det ser jag som enorm tillgång dels för en skola och dels för de barn som praktiskt får ta del av några av huvudmålen med SO, dvs, att känna till hur och med vilka metoder en opinionsbildning går till. Jag som lärare känner ett stort stöd och förtroende från er föräldrar. Vad jag förstått är det möte ikväll.

    Hälsningar
    Malin Fransson, en hittills mycket lycklig lärare som haft ett jobb att älska.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s