Utomjordingar kan rädda miljön, eller äta upp oss

Ytterligare en anledning att ta miljöhotet på allvar. Vi kan bli utrotade av arga utomjordningar. Det har forskare vid Nasa och universitetet i Pennsylvania kommit fram till. Fast läser man hela artiklen så ser man att forskningen är rätt öppen. Utomjordningarna kan utrota oss i förebyggande syfte innan vi förstör hela universum, men alternativa scenarion flödar. Vi kan bli uppätna, förslavade eller nyttjade som cirkusdjur (?).

Dessa skräckscenarion upptar 9/10-delar av texten. I den sista paragrafen står att läsa: Möjligheten finns även att de fattar tycke för oss. Hjälper oss. ”Ett sådant scenario, som inte dödar oss, skulle kunna stärka oss,” avslutas artikeln. (Låter misstänkt likt en viss filosof som hävdade: What doesn’t kill us makes us stronger).

Men missade journalisten inte själva poängen. Ingressen borde ju ha varit: Vad som helst kan hända om vi får kontakt med utomjordiska civilisationer. Forskare har ingen aning. Utomjordningarna kan fatta tycke för oss och lösa alla våra problem, eller så äter de upp oss. Det visar forskning från Nasa och Pennsylvania universitetet.

Vem finansierar sådan forskning? Varför?

Läs mer:
Utomjordingar kan utrota mänskligheten i förebyggande syfte (SvD)

2 comments

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s