Religiösa idrottsutövare

Såg inte TV4 sporten men finner detta sorgligt. En reporter som förlöjligar människor, i detta fall idrottsutövare, som tackar Gud för sin framgång, som visar sin tro offentligt. ”Det är inget utspel mot religion utan mot att man blandar ihop idrott och religion, och det måste man få diskutera,” säger TV 4 till sitt försvar.

Har svårt att se på vilken grund en människa behöver störa sig på att en idrottare, eller vilken människa som helst, tackar Gud för sin framgång. Hur blev det så? Och vill man verkligen starta en diskussion kring människor som ”blandar ihop idrott och religion” är det kanske inte rätt väg att börja med att håna de som gör så? Ledsen man blir av att läsa sådant.

Läs mer:
TV4 häcklade idrottare som tackade Gud (Dagen)

4 comments

  1. Egentligen tror jag det handlar om självosäkerhet. Vi lever i världens näst mest sekulära land och verkar inte längre förstå eller respektera tro. Förstår man inte varför miljarder av andra människor tror på en viss sak, då blir man illa till mods, skäms lite, och försöker slå av sig det hela genom att narra andra människor.

    1. Men om man nu vet att en majoritet av jordens befolkning är troende på ett eller annat sätt och att detta är sant genom historien till idag kan man ju i alla fall vara lite ödmjuk inför trossuttryck? Att tala om att det behövs en diskussion kring religionens sammanblandning med idrott är ju bara befängt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s