Vad är det som vi längtar efter?

I Drömmen om landet får Stockholmsfamiljer byta liv och prova nytt. Bli mjölkbönder, driva B&B, restaurang på Gotland. Man får se hur det går.

Funderar: Vad är det som dom egentligen längtar efter? Anar ett svar i tvåbarnsmamman med heltidsjobb, ganska små barn, en man som är pilot och som har sina egna tider, hon beskriver sin dag. Vakna, klä på, frukost, lämna barnen, jobba, hinner inte äta lunch tar något litet, jobbar till tjugo över fyra, hämtar barnen, hem, fixar middag, byter om, tar dottern till fotbollsträningen – hon, mamman är dessutom lagets tränare – sedan hem igen, en macka, klockan nu snart nio dags att lägga barnen. ”Så här är det för många,” säger hon. Tid, längtar hon efter. Att få vara tillsammans, säger hennes make.

Tillbaka till landet, vurmen för surdeg, låt oss stoppa vår egen korv, på cafeérna i Stockholm sitter unga tjejer och stickar tillsammans, eller broderar. Vinylskivor kommer igen. Så även Kodakfilm. Vad är det ett uttryck för? Ser en längtan här inte bara efter tid, mindre stress, även något annat. En längtan efter något äkta, efter mening kanske, efter någonting som är på riktigt. En ko som vill mjölkas kan inte skjutas upp, hon kräver sin närvaro.

Vet inte hur det kommer gå för familjerna. Någonstans finns väl en risk att gården, restaurangen, hotellet förvandlas till samma stressmoment som de lämnat bakom. Ytterligare en kossa att mjölka, en pizza att laga, en säng att bädda.

Drömmen om landet (SvT)
TV odlar våra drömmar (DN)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s