Tre gånger glad & Är det någon som vill ha en bok?

Fick en låda fri-ex idag av Bråkdelen av en sekund som nu återfinns som pocket. Tänkte lotta ut 10 ex – om någon vill läsa – skicka adress på mail till linsanj@gmail.com så kommer den med posten. Första tio. Det var roligt att se den i pocketformat, kände mig rätt stolt och tacksam. Tacksam för de nya sammanhang som jag fått ta del av sedan boken kom ut och tacksam för de människor som på olika sätt bär och burit uppmuntran. (Ooops, böckerna är slut nu. Ni som mailat innan lördag klockan 11 har alla vunnit.).

En bi-effekt när man skriver en så pass personlig bok är att det tycks mana fram det personliga hos andra. Jag har fått många brev och mail från människor som vill berätta om sin tro för mig. Värdefullt. Senast i förra veckan ringde en läsare, bara så där, och berättade att hon upplevt att boken handlade om henne. Det är en gåva, att få höra. Tack Gud.

Glad idag blev jag även av att se första korrversionen av Tröstens trädgård, den bönebok av Martin Lönnebo som följer upp Bönens trädgård. Det är någonting i denna lilla bok som lockar och väcker längtan. Har tyckt om att leva med den under våren. Med Gud kan vi utföra stora dåd, eller något sådant. Nu är den snart klar. Att läsa detta korr är mer själavård än arbete. Tack Gud.

Glad idag blev jag också av att träffa medförfattaren till nästa projekt. Vi spikade synopsis, gick igenom de första 40 sidorna. Det har varit svårt att hitta in i denna text, att finna språket, jag känner när det skorrar, när orden inte lever, man skriver dött, och fattar inte hur det ska gå till. Har jobbat lite till och från med det under de senaste månaderna, och det har varit trögt. Men, något skedde bara för några veckor sedan. Jag fattade hur det ska gå till. Det är lite som att upptäcka att texten redan är skriven, att den finns, den behöver bara tecknas ned. Menar inte detta som något religiöst uppenbarat – Stephen King beskriver samma i sin fantastiska bok om skrivande. Skribenten är en arkeolog som gräver sig fram till något som redan finns. Eller något sådant. Tack Gud.

”Det finns en trädgård där livet helas,
en doft kan anas från paradis.”

Läs mer:
Bråkdelen av en sekund (Läs mer)
Tröstens trädgård (Adlibris)
On Writing: A memoir of the craft (Amazon)

6 comments

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s