Det kom ett svar

Det kom ett svar från stiftet med en länk till ett uttalande av Eva Brunne. Bra att man från stiftets håll besvarar detta. Läs här.

Min reaktion på det uttalandet delgav jag stiftet. Den är så här:

Hej Pär,

Tack!

Men, ledsen, det finns en risk att det där svaret uppfattas som ett icke-svar.

Frågan, den enkla, den stora, kvarstår: Är det ok att den av Stockholms stifts finansierade tankesmedjan hänger ut en prästkollega på det vis som gjorts? Det hade räckt med ett ord som svar. Ja eller Nej.

Nu undrar man fortfarande: Finns det en gräns?

Tror att detta uttalande, tyvärr, kommer bli som salt i såren i denna mycket infekterade fråga.

Men, igen, tack för att du delgav mig detta.

/ Carolina

6 comments

 1. Likväl väljs Hans Ulfvebrandt till domprost, tillsatt under Brunnes överinseende. Likväl uttrycker Brunne i förra kritikstormen mot SS i sin enda kommentar hur fantastiskt givande det var. Likväl är det SS och AK Hammar som är kyrkligt finansierade att driva bloggar. Ni som har politiska påverkansmöjligheter uppe i Stockholm måste kanske börja fundera på hur ni röstar i kyrkoval och biskopsval. Kyrkans hus-problematiken måste kanske lösas med mer drastiska metoder.

  1. Det märkliga i uttalandet är att det inte verkar inse att det är finansieringen som sticker i ögonen. Det går ju inte att jämföra KO och SS som jämlikar och göra det till ett kyrkan i sociala medier uttalande i största allmänhet och samtidigt ösa pengar på SS. Det är inte trovärdigt. Ser stiftet verkligen inte det?

 2. Finansieringen gör att det är lätt till att tro att det är Stockholms stifts officiella ståndpunkter. Själv blir jag näst intill mörkrädd. Kan man inte skilja på sak och person, mål och medel?

  Hur god blir godheten om man använder ondskans medel för att uppnå den?

  1. Ja, det där med finansieringen gör ju att det som skrivs på något vis är sanktionerat. Det sticker i ögonen speciellt tror jag för människor som inte är kyrkoanställda. Om någon som inte var insatt gick in och läste det ursprungliga inlägget skulle ju den personen få uppfattningen att Ärkebiskopen anlitar rasister och det är inte bra för kyrkan. Du skrev bra i samma ämne.

 3. Den ”Codex ethicus”, för präster och diakoner i Stockhoms stift, som vår biskop hänvisar till, har funnits i en reviderad upplaga sedan 2011 (första upplagan kom 2003).
  Man kan konstatera, att den inte satt så djupa spår som den borde och det är riktigt tråkigt, för det är en bra skrift. Bifogar länk.
  http://www.google.se/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=2&cad=rja&sqi=2&ved=0CCgQFjAB&url=http%3A%2F%2Fwww.svenskakyrkan.se%2Fdefault.aspx%3Fdi%3D783147&ei=xt-BUOWFOOjc4QTD3oCwCQ&usg=AFQjCNGuFBLHruGkACd1XCvhB0RlaTqyAQ&sig2=NLqsz27fzIORQUYhG6iUSA

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s