Ännu mer reklam: Livets källa

photo Högbrunnen inbäddad i snö. Frusen. Det var kallt där nere idag, isigt, vackert. Livets källa, kanske borde jag fokusera på bibeltexterna – ”Kom!” Och den som törstar skall komma. Och den som vill skall fritt få dricka av livets vatten” – men ibland behöver man vara i det konkreta. Källan. Vattnet. Högbrunnen. Man behöver konkreta yttre bilder som en spegel för de inre, ja men detta vill jag tro på.

Medevi är en sådan bild. En del förälskar sig, återkommer år efter år, stannar allt längre. Andra inte. Det är som det är.

Vatten som väller fram ur marken, som bringar hälsa, ja, den som törstar ska komma. Konungens livmedikus Urban Hjärne som utforskade vattnet, godkände det, och som därigenom lade grunden för Medevi menade att vattnets syra, dess bubblor, är av himmelskt ursprung. Bubblorna är Gudsnärvaro. Utan dessa bubblor skulle vattnet vara dött som en kropp utan själ. I Medevi fann han. Där bubblade vattnet av Gud. Att dricka Gud.

Den första byggnad som Hjärne planerade, efter Högbrunnen, men innan lasarett, apotek, badhus, var en kyrka. Som ett yttre tecken på detta: Det är inte vattnet som helar, det är ingenting, det är dött, utan Gud ingenting, så låt oss dagligen be och välsigna.

Här kommer reklamen. Förra helgen målade jag med Nina Jaccuci de första principerna i Vedic Art. I sommar kommer Nina hålla flera kurser på Medevi. Vackra sommarbilder och Läs mer: Nina_Medevi_A4_Kontur130117_TRYCK

2 comments

  1. Ja. Helt rätt. Morgonbön i kyrkan är Medevis äldsta tradition, utan bön och välsignelse har vattnet ingen verkan. Gud först. Med Kristus i oss blir vi till det andra – apotek, lasarett – i världen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s