Bönbok i fastetid?

Jag har en liten fastebönbok som följer fastetiden dag för dag. Praying in Lent (Donald Neary). Den är rätt enkel och varje vecka har en bön, sedan har varje dag en evangelievers, en reflektion över dagen samt en konkret uppmaning om någon handling att utföra. Den bygger på tanken att gå inåt för att gå utåt. ”The test of Lent in the end is not what we have done for Lent, but what Lent has done for others through us.”

Har haft den nu i flera år. Om någon har något tips på någon liknande bok med dagliga läsningar i fastetid, gärna på svenska, så lägg gärna en kommentar.

10 comments

 1. Peter Halldorf har skrivit ”en introduktion till Fastan” på Cordia – den brukar jag följa samt Stinnissens ”Idag är Guds dag” utgiven på Libris. Anders Alberius har också skrivit en dag för dag bok jag tror att den heter ”Fastetid” helt kort – vackert lila omslag med ikonbild i silver, utgiven på Verbum – men du får nog leta på bokbörsen efter den. Allt bäst, Pax och gudsmoderns beskydd / Leonard

 2. Här kommer två boktips för fasteläsning, först den (sannolikt) mest spridda andliga boken överhuvudtaget , ges ständigt ut i nya upplagor: Thomas A Kempis (?) ”Om Kristi efterföljelse”. T.ex Karmeliterna har den för högläsning varje år under fastan.
  Nummer två.”Den dagliga andakten” 1990, utgiven av Verbum, tyvärr utgången från förlaget, men brukar finnas på antikvariat.
  Den följer kyrkoåret, dag för dag, med bibeltexter, psalmer och böner ur den kristna traditionen, innehåller en fullständig bibelläsningsplan för hela året. Fungerar mycket bra för enskild bön, eller för en liten grupp.
  P.S. En välsignad fastetid önskar jag dig, med växt för din inre människa, pax et bonum! D.S.

 3. Hej!
  Tack för dina spännande tankar.
  Ett ytterligare botips i fastetid kan vara Gerard W Hughes ”Mod att mogna” (Cordia).
  Nåd och frid!
  Hälsningar Veronica Hammar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s