Ny antologi: Strukturer, arvet, prästen, avförtrollning

1454575_620423941349813_365008864_n Antologin från tidskriften Evangelium släpps idag, lagom till julhandeln.

Pocketboken ges ut av Gaudete förlag, som skriver så här: ‘Kyrkans uppgift har stått i centrum för vart och ett av de nummer som tidskriften Evangelium publicerat under sitt första år. I den här boken finns ett urval av de bästa texterna, från essäer och recensioner till intervjuer och reportage, men också ny lyrik och prosa. Här upptäcker KG Hammar grundläggande likheter mellan väckelsepredikanten Emil Gustafsson och ärkebiskopen Nathan Söderblom, och Sofia Sjö ger en ingång till prästporträtt i nordisk film. Svenska kyrkans syn på barn och unga reflekteras i Anna Menzies rapport från ett stort evenemang i Uppsala, Miriam Wredén Klefbeck undersöker hur Svenska kyrkan jobbar på Almedalsveckan, och Mattias Lundberg analyserar musiken i förslaget till ny gudstjänsthandbok. I 32 artiklar ur fyra temanummer möter vi kyrkan genom kunniga och skarpa skribenter som den framstår idag.’

Själv har jag bidragit med en text om strukturutredningen. Läs mer om och köp boken Här:

6 comments

    1. Snabbt jobbat. Jag ska beställa några ex med och ge bort i julklapp. Är själv inte involverad mer än den där lilla texten som dom ville använda men det är väldigt roligt att boken kommer ut. Ser fram mot att läsa!

      1. Ja, och det är roligt. Men, jag ville puffa för boken och inte mig själv – falsk blygsamhet? – pust. Förresten är den övre ängeln på omslaget helt magisk att titta på. Vem ligger bakom?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s