Fastetidsbönbok

bild Har tagit fram en fastetidsbönbok. Den är liten och tunn och lätt att ha i väskan. En sida per dag med ett evangelieord, en bön, en daglig reflektion och så en ‘action for the week.’

Askonsdagens evangelieord är Matt 6:6. ‘When you pray, go to a secret place, close your door and pray to your Father in secret.’

Det är lite roligt hur andra språk kan öppna upp för nya associationer – på Svenska talas det om gå då in i ‘din kammare’ – inte om att gå till ‘a secret place’, en hemlig/gömd plats, om man tänker sig den som inre eller yttre är också olika. Det finns en plats i vårt inre där endast Gud hör hemma, eller något sådant.

Veckans action är enkel. ‘For five minutes, at least, morning or evening, light a candle and pray.’

6 comments

  1. Kanske dags att besöka andra kyrkor. Det fina med ”splittringen” inom kyrkans värld är ju att det därmed finns kyrkor för alla ”smaker”. Men med samma budskap.

    1. Det är förvisso en rikedom att det finns så många olika inriktningar inom kristendomen men jag har aldrig tänkt i de banorna av att ‘byta’ kyrka. Vet inte, det känns inte som ett alternativ. Funderar nog mer över Gudstjänstens funktion, och det förvånande i att något som så tydligt talat till en helt plötsligt inte gör det.

  2. Hemma är vi glada om vi kan höja vår besinning något lite. Den som tömmer diskmaskinen försöker läsa för/med dem som kommit fram till frukost en psaltarpsalm eller ett stycke ur trons vittnen liksom ett Fader vår/ Vår Fader. Oavsett vad de unga tror kan de nu ivarjefall läsa, högt. Avslöjar inte hur många psaltarpsalmer det brukar bli inför påsken eller hur många som kommer tidigt… Askonsdagens nollning ger ju ett bra bottenläge att börja i.
    Att be hemma till skillnad från det offentligt gemensamma – är det att be i avskildhet?

    1. Det där låter ju underbart. Psaltaren i vardagen. Jag vet inte angående offentlig och avskild bön – vad som ska klassas som vad. På sätt och vis är väl målet att de två ska vara sanna – att hela livet blir till bön?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s