Fastebilder: No explanation, thanks

DSC01461 Google translate? Antagligen. Bilden är tagen vid ‘Alla Nationers Kyrka’ invid Getsemane. På tal om det tvetydiga språket. Vad rätt det kan bli som blev fel.

Mitt resesällskap till Israel tog många bilder, så inte jag, men vi sågs idag och jag fick en DVD. Utsikt från Massada. Det blir inte mycket vackrare än så här. DSC01488

Och så Isidor. Som hoppade upp i mitt knä under bildvisningen och somnade där. 2014-03-21_15.54.10

5 comments

  1. En underbar skylt, djupt teologisk, skulle platsa i fler kyrkor där pratet och springet stör. Vi behöver hjälp att höra ”tystnadens röst!”
    Tack för bilden från Massada, en mäktig plats, där tystnaden talar!

  2. Jag funderar vidare: Hur kommer det sig att vi kristna hamnat i, att försöka förklara tron, trots att vi vet att det handlar om erfarenhet och ett sätt att leva?

  3. Jag tänkte, när jag såg skylten, på skillnaden mellan att ‘förklara’ tro och ‘uppenbara’ tro – där det senare handlar om något helt annat – erfarenhet och liv. Jonas, där passar kärleksförklaringen in – antingen älskar man eller inte, och det märks, hörs, när en människa talar ur sitt djup. Bara den som själv blivit berörd kan beröra andra. Förklara kan vem som helst göra. Eller något sådant?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s