Påsktid: Speglingar

bild Reträttplatser. Man kan behöva dem. För att få nya perspektiv på skapelsen. Det är vårsommar, allting grönt, knoppas, solnedgång. Njuter, men i det slår det mig att Gud starkast bröt sig igenom annorstädes, det var inte i grönska, det var i öknen, Sinai.

Vatten och sand. Öknens fråga, där blommorna aldrig fick sin chans att missleda, var finner man en spegel?

Anselm Grun på denna dag: When God breaks into our life, the result is an earthquake; the guardians of death drop to their ground.

Och om man vill tro på detta? Som överlevande en jordbävning. Var i så fall går man om man vill tro att detta är det enda viktiga, om man behöver en spegel för att våga vidare.

5 comments

  1. Apropå reträttplatser: En god vän till mig hade en mormor som bodde på västkusten och var schartauan. Ingen radio eller TV fanns i stugan. På sin ålders höst, blev hennes ben lite klena, så hon fick stanna hemma när övriga åkte till kyrkan på söndagarna. Prick klockan 11 satte hon sig i kökssoffan, lyfte förklädet över huvudet och satt så stilla och tyst i en timme, sen tog hon ner förklädet och förberedde maten för kyrkfolket.

  2. Det är något med detta att täcka sitt huvud när man ber, kapuschongen som många munkkåpor har t.ex.
    Eva Spångberg sade en gång,i en helgmålsbön på TV när hon visade sin bönegrotta, att innan hon började bönen måste hon ta på sig mössan, utan den kunde hon inte be eller profetera.
    ”Därför måste kvinnan på huvudet bära ett tecken på sin rätt för änglarnas skull” (1 Kor:10), vi är lite förblindade av detta med jämställdhet, kanske kan man tolka detta som en urmänsklig vishet, det kan vara lättare att be om man har något på huvudet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s