Objekt #952, Påvens kalott

9283716_bukobject Det har väl knappast undgått någon att påvens kalott säljs på Bukowskis i början av december. Katalogen har nu kommit ut, kalotten säljs som objekt 952 (talmystik, någon?), och innehåller fyra röster om påvens kalott – skrivna av Anders Arborelius, Antje Jackélen, Jonas Gardell och Soraya Post.

Alla texterna är bra – de är rätt korta – läs dem Här. Mest rörd blir jag av Soraya Post inlägg, det skär igenom, och dessutom avslutar hon sin text med ordet tack. ´Jag vill ge dig min välsignelse i ditt arbete. Tack.’ Det är fint.

Auktionsfirman har inte satt något utropspris, men tidigare i höstas såldes en liknande kalott på en välgörenhetsauktion på Ebay, då drog man in runt 900,000 kronor, den gången till förmån för humanitär hjälp i Kongo-Kinshasa. Läs om det här.

Själv blir jag lite nyfiken på vem som köper ett sådant objekt, men det får jag kanske aldrig reda på. Dessutom är det roligt, på sitt vis, att fyra troende röster finns i Bukowskis katalog och i och med det säkerligen når hem till människor som sällan hör eller läser troendes röster. Och att kalotten säljs i den första Adventsveckan.

5 comments

  1. Specialisten på mattor, textilier och islamiska konsthantverk får hantera ärendet! Synnerligen intressant kombination av vittnen. Unikt ”svenskt” särmärke?! Är det riksdagen som är garanten? Eller Svenska kyrkan?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s