Att bli påmind

Thomas Sjödin fick en gång ett mail från en läsare som ville tacka för goda ord. När läsaren skulle förklara vad som utmärker en bra krönika skrev han/hon: Den beskriver någonting som man redan vet men som man hade glömt och behövde bli påmind om.

Var och lyssnade på Sjödin just nyss i Immanuelskyrkan och berättelsen ovan var en av de saker som han berättade. Föredraget var lite på samma sätt – det var egentligen inte mycket nytt, det beskrev någonting man redan vet men som man blir djupt tacksam över att bli påmind om. Otroligt finstämt, berörande, äkta.

Det är mycket man inte måste var temat, det är även titeln på Sjödins senaste bok, och i mångt och mycket handlade det om, eller som jag uppfattade det, vikten att sortera. Man kan sortera på olika vis.

Man kan fokusera på det som är dåligt, det som man borde sortera bort, det som är Nej till liv i våra liv. Men man kan också sortera genom att fokusera på det som är Ja till liv i sitt liv. Enligt devisen: Det som gör gott, gör mer av det. Det som gör ont, gör mindre av det.

En sorts uppmaning att börja göra det som man innerst inne längtar efter, så kommer görandet i sig visa en väg.

Jag tycker om den tanken. Det är en fastetanke, det med.

För övrigt var det otroligt att se hela Immanuelskyrkan fylld – jag tror pastorn sade att det betydde att cirka 800 personer var där. Mäktigt, på ett bra vis.

6 comments

  1. Och vi har ju löftet: ”Men efter hans löfte väntar vi på nya himlar och en ny jord där rättfärdighet bor.” (Petr 3:13)

  2. Just det, Guds kairos, ett evigt nu!
    Fritt för oss att ta emot nu och i varje nu, igen och igen och………..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s