Drakar, änglar och kanelbullar

John E. Franzen, från serien The Visitors Förbereder mig för helg och ser fram mot en möjligheternas söndag. Det är den Helige Mikaels dag – Mickelsmäss fast numera med tema Änglarna – vilket på sätt och vis är ett tema som låter mycket gulligare än veckans text från Uppenbarelseboken.

”Och det blev en strid i himlen: Mikael och hans änglar gav sig i strid med draken. Och draken och hans änglar stred, men han övermannades och det fanns inte mer någon plats för dem i himlen. Och han, den stora draken, ormen från urtiden, han som kallas Djävul och Satan, han som förför hela världen, han störtades ner på jorden och hans änglar störtades ner med honom. Och jag hörde en stark röst i himlen säga: ”Nu finns frälsningen och kraften och riket hos vår Gud och makten hos hans smorde. Ty våra bröders anklagare har störtats ner, han som anklagade dem inför vår Gud både dag och natt. De har besegrat honom genom Lammets blod och genom sitt vittnesbörds ord. De älskade inte sitt liv mer än att de kunde gå i döden. Jubla därför, ni himlar och ni som bor i dem. Men ve över jorden och havet: djävulen har stigit ner till er, och hans raseri är stort, ty han vet att hans tid är kort.”

Det är också Kanelbullens dag på Söndag, en högtid som firar 16 år men som gått min familj rätt spårlöst förbi. Den initierades 1999 av Hembakningsrådet. Jag tycker om att baka bröd, men kanelbullar var det länge sedan nu. Dessutom är det på söndag, om man följer helgonkalendrar, den Helige Franciskus av Assisis dag.

En möjligheternas söndag, med andra ord.

Alla veckans texter finns här.

Trevlig helg!

4 comments

  1. I dag, förkvällen till kanelbullens dag, firar mitt födelseland 25 år sedan återföreningen. Så här efter nästan en generation, tycker jag fortfarande att det nästan är för bra för att vara sant!

  2. Och Franciskus firade vi (FTO) rejält tillsammans med kommuniteten på ”Berget”. Mässa med efterföljande fest, glädje, sång och lek. ”Ledare” från England gav oss följande råd: Vänta och se, ”God of surprises will surprise us again!”
    Tålamod är svårt,
    men med övning och förlitan på Guds hjälp kan vi förtrösta!

    1. Öppenheten är viktig – för där kan något ske. Bestämmer man sig för tidigt för att något är på ett visst sätt blir det ofta fel. Underbart det låter, ni måste ha haft en bra helg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s