Aska

For the fourth year, Colonial Church, United Church of Christ, in Prairie Village, Kan., is offering drive thru service on Ash Wednesday, Feb. 10, 2016. . Religion News Service photo by Sally Morrow

For the fourth year, Colonial Church, United Church of Christ, in Prairie Village, Kan., is offering drive thru service on Ash Wednesday, Feb. 10, 2016. . Religion News Service photo by Sally Morrow

Har en viss förkärlek för sådana här företeelser även om jag kan se att de kan uppfattas som stötande. Men, för den som inte har tid, eller möjlighet, att gå till en mässa kan det säkerligen vara tröstande att få möjlighet att på annat vis bli smord med aska.

Aska. En bön. Och en liten present, förtäljer texten. Prästerna kör tretimmarsskift med start 6 på morgonen till nio på kvällen. Det finns något generöst i det, inte minst då viljan att alla ska ha möjlighet att få ta del av, att det är viktigt. Texten finns här.

Tror inte att något liknande skulle ‘ha en marknad’ i Sverige, däremot vore det intressant att veta om några kyrkor gör på liknade vis, det vill säga, har en präst tillgänglig i kyrkan med aska och böneberedskap en dag som denna, så där för spontanbesök.

Med önskan om en god start till fastetiden!

2 comments

  1. Kan vi ha drop-in vigslar och drop-in dop så varför inte?
    Kanske skulle man kombinera med att erbjuda bikt/syndernas bekännelse (om så önskas) och förlåtelse, förbön och välsignelse, på Löpande band så att säga. Känns inte helt fel att på allvar gå ut med kyrkans uppgift att erbjuda förlåtelse och upprättelse och som ett tecken för den som vill ett kors i pannan.

    1. Jag har ju funderat ‘högt’ om det – men vad jag kan fundera kring är just detta att prova att ha kyrkan bemannad oftare av präst, det behöver inte vara hela tiden, men att man vissa dagar har präst i kyrkan som finns där, tillgänglig för bikt, bön, och varför inte dop. Vet när jag satt kyrkvärd att det hände att det kom in människor i kyrkan som frågade efter prästen, och att då behöva peka mot församlingshuset, där det kanske inte heller fanns någon tillgänglig, riskerar att förlora personen.

      Det där med bikt är något som jag kan avundas katolska kyrkor, att man erbjuder det innan mässan och att prästen finns där, sitter där, helt oavsett om man bokat tid.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s