Spontanapplåderande

Det var rörande att prästen mitt under sitt korta anförande under skolavslutningen lyckades få till en spontanapplåd.

Har varit på skolavslutning då yngste sonen gick ut 9:an idag. Vemodigt i det att jag de senaste 12 åren alltid fått vara med om skolavslutning men idag var den sista. Sönernas skola på Södermalm kör det ubertraditionella spåret – det är fanbärare, spelmanslag (=lärare med fioler och dragspel), Den Blomstertid nu kommer. Jag vet inte om rektorn får kämpa för att få till det, om många mailar henne om att de inte vill vara i kyrkan, och kanske hade vi kunnat vara på en annan plats, men vi var säkerligen runt 1000 personer i Katarina Kyrka idag, vilka andra ‘lokaler’ finns det på Söder som kan ta emot en sådan anstormning? Eriksdalsbadet?

Katarina skickade fram sin kyrkoherde, bra så, inte den yngsta prästen i församlingen, den som man så ofta låter hålla i skolavslutningar, ungdomsprästen. Kyrkoherden talade om vikten av att fylla kyrkan, berättade att flyktingar bodde i den under den värsta krisen i höstas, om att kyrkan inte får bli ett museum, att den måste fyllas. Att den fylldes. Med madrasser på golvet.

Spontanapplåderande följde på det. Det gjorde mig glad. Sedan spelade sonen fiol och jag beundrade hans mod. Dubbelglad. Nu Sommarlov.

IMG_3309

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s