Den politiserade kyrkan

Kyrkomötestider är det och lägger därmed bara upp ett evenemangstips. Det är Katharinastiftelsen, på onsdag, 19:00, Själagårdsgatan 13, Gamla Stan, ämnet: ‘Ökad politisering av kyrkan – myt eller sanning?’ med Wanja Lundby-Wedin, förste vice ordförande i Kyrkostyrelsen (myt), Gunnar Sjöberg, kommunikationschef i Svenska kyrkan (myt), och Maria Ludvigsson, ledarskribent SvD (sanning).

Risken för förutsägbarhet är stor, även risken för förvirring. Den politiserade kyrkans representanter vill, märkligt nog, gärna hävda att kyrkan inte är politiserad, som om de inte ser att de där biter av den gren de sitter på, blir icke trovärdiga. Det vore egentligen mer intressant att se Lundby-Wedin & Sjöberg argumentera för en ökad politisering av kyrkan istället för att hävda att den är en myt men jag tror inte de kommer göra det. Politiserad har blivit ett belastande ord, i alla fall förknippat med Kyrka, enklare då att slingra sig. Vad svårt det är att möta, det som man Är.

Återkommer med en rapport från kvällen.

Tillägg: Rebella informerade mig om att kvällens uppsättning ändrats och att ÄB Emeritus Wejryd kommer vara med i panelen istället för Gunnar Sjöberg. Jag är egentligen inte förvånad och hade bara tittat på det tryckta programmet men det är ändrat. Mer Här.

One comment

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s